A fost lansat Ghidul pentru procurori privind crimele chimice și biologice

A fost lansat Ghidul pentru procurori privind crimele chimice și biologice

Pe platforma Institutului de Cercetări Interregionale privind Crimele și Justiția a Organizației Națiunilor Unite (UNICRI) a fost lansat Ghidul pentru procurori privind crimele chimice și biologice.

Acest Ghid își propune să ofere poliției, procurorilor și agențiilor de investigație relevante îndrumări pentru a sprijini urmărirea cu succes a incidentelor care implică achiziția, stocarea, producerea, transferul sau utilizarea deliberată a unui agent chimic sau biologic. Este un document de orientare la nivel înalt, cu considerații asupra elementelor cheie asociate cu utilizarea deliberată a agenților chimici și biologici și a toxinelor și impactul acestor elemente asupra procesului de urmărire penală. Ghidul menționat creează o conștientizare fundamentală din care pot fi dezvoltate și implementate practici pozitive, inclusiv pentru procurorii din Republica Moldova.

În calitate de expert regional la elaborarea Ghidului a participat cofondatorul Asociației Procurorilor pentru Ordinre și Dreptate dnul Dumitru Obadă.